2012. március 2., péntek

Stílusok, amikért rajongunk – Art deco

Belvárosi vagy zöld területi, garzon vagy több szobás, újépítésű vagy felújított. Minden ingatlannak megvan a saját stílusa. Aki úgy dönt, hogy időt és energiát nem kímélve egyedi színben tűnteti fel otthonát, több divatos stílusirányzat közül választhat. Az At Home Budapest Kft. ezúttal az Art deco-t mutatja be.





Napjaink egyik legkedveltebb lakberendezési stílusának, az Art deconak előszeretettel adnak teret a lakberendezők. Az egyre népszerűbb stílus az 1920-as, 1930-as években bontakozott ki igazán először az építészetben, később az ipar-majd a képzőművészetben. Az Art deco Franciaországból indult el világhódító útjára és legnagyobb hatása az Amerikai Egyesült Államokban volt.
Az organikus, hullámzó és kígyózó motívumok távol állnak ettől a stílustól, az Art deco-t az egyenes vonalak, és a geometriai tervezés jellemzi. Az irányzat sokat merített az afrikai, az egyiptomi, az azték és a spanyol világ művészetéből. A leegyszerűsített vonalvezetés, a letisztult és erős színvilág valamint az újnak számító anyagok használata hamar a fiatalok kedvencévé nőtte ki magát, és habár az ipari fejlődésnek köszönhetően előtérbe került a tömegtermelés, az Art deco-t ez messziről elkerülte. 



Az új ötvözetek, fényezett króm és a bakelit új világot teremtett; a luxus és az elegancia egyik megtestesítője lett. Áramvonalas technológiája, különleges formái, anyagai és színei megtalálhatók az apró részletekben és az összképben egyaránt.





 

A stílus fejlődése határtalannak bizonyul, palettája számos modern technikai vívmánnyal bővült az utóbbi évek során, mint például az acélvázas építkezés elve.
Az Art deco kétség kívül az egyik legkülönlegesebb és legkedveltebb stílus. Meghatározó múltja és fejlődése egyedivé tette, mely egyértelműen egyet jelent a fényűzéssel és a hollywoodi életformával.




Lépjen velünk kapcsolatba és tekintse meg Art deco stílusú eladó és bérbeadó luxusingatlanjainkat!

Elérhetőségünk:
1122 Budapest Városmajor u. 33.
Tel: +36 1/240-2767, 06-20/262-7864
E-mail: info@athomebudapest.hu