2011. szeptember 22., csütörtök

Segítség, eladó a lakásom! I. rész: Fotók

A döntés megszületett, a lakás eladó. A tulajdonosoknak és az ingatlanirodáknak közös a céljuk: vevőt találni. A tapasztalatok, elképzelések eltérőek lehetnek, abban azonban mindenki egyetért, hogy a bemutatkozó fotók erősen befolyásolják az érdeklődőket. Nem csupán a látványról van szó, a tét az ideális vevő megtalálása. 
Az At Home Budapest Kft. összegyűjtötte, hogyan tehetjük vonzóvá lakásunkat.


 1. Első benyomás avagy rend a lelke mindennek
Az első benyomás, mint mindenhol, az ingatlanoknál is döntő fontossággal bír. Legtöbbször már az első képnél véleményt alkotunk, melyet a további képek leginkább megerősítenek. Könnyedén elérhetjük, hogy az első benyomás pozitív legyen, ha a rend és tisztaság látszatát keltjük. Egy egyszerű tisztasági festés olykor csodát tehet, a személyes és oda nem illő tárgyakat pedig érdemes elpakolni, így otthonosabbá tehetjük a teret.

2. Hangsúlyozzuk az előnyöket
Bár az ingatlan túlzottan, már-már hamisan előnyös oldalának bemutatása hosszútávon nem célravezető, a különleges és egyedi elemeket érdemes kihangsúlyozni. Fókuszáljunk a kiemelkedő dolgokra: tágas nappali, lélegzetelállító panoráma, zöld környezet, extravagáns enteriőr. A hiányosságok bemutatását igyekezzünk elkerülni.

3. Nyújtson a lakás valami extrát
Aki ingatlan vásárlásra szánja el magát, valószínűleg számos potenciális otthont néz meg először képek alapján, később feltehetően személyesen. Törekedjünk arra, hogy a mi otthonunk egy olyan élményt adjon a képek során, ami felkelti az érdeklődők figyelmét, ezzel kiemelve lakásunkat az ingatlanok sorából.