2011. augusztus 30., kedd

Luxus a város felett, avagy a penthouse életérzés

A Penthouse gyakran használt ingatlanos kifejezés, a legtöbb új építésű lakópark felső lakásait ilyen néven hirdetik. Az igazi Penthouse azonban ennél jóval többet rejt magában.







A társasházak felső szintjén található tetőtéri lakások pár évtizeddel ezelőtt még koránt sem számítottak luxuslakásnak. A gúnyosan padlásszobának nevezett otthont leginkább a diákok vettek igénybe a megfizethető ár miatt valamint a művészek a rengeteg fény miatt.
Átütő változást a lift megjelenése hozott, a kényelmesebb megközelíthetőség magával hozta az exkluzivitás és a luxus elemeit is, megjelent a luxus iránti igény. Az első Penthouse lakást 1925-ben alakították ki New Yorkban, majd 1950-től már tudatosan építettek hatalmas belső térrel rendelkező tetőn álló lakásokat. A mai modern Penthouse azonban csak az 1980-as évektől jelent meg.
 
Alap elvárás a lélegzetelállító panoráma, az egyedi belsőépítészeti megoldás és a lakás méretével csaknem megegyező méretű terasz, amelyen általában Jacuzzit és szaunát is találhatunk. A társasági életet kedvelők grillsütővel, kényelmes étkező garnitúrákkal, pihenő sarokkal valamint kerti ágyakkal töltik ki a hatalmas teret. A nappaliból közvetlenül az egyedien kialakított, növényekkel beépített tetőteraszra léphetünk, mely az eltérő igényeknek megfelelően egyedien formálható, alakítható. A gyakran dupla belmagasságnak köszönhetően könnyedén alakítanak ki a lakáson belül több szintet, melyhez akár külön kártyával működő, saját használatú lift is tartozhat.

A penthouse egy olyan luxus életérzést képvisel, amelyre valószínűleg mindenki vágyik.  





















Nézze meg az At Home luxus penthouse-ait!