2012. január 31., kedd

Tetőtéri lakások – álom vagy rémálom?

A több emeletes társasházakban egy lakás minél magasabban helyezkedik el, annál értékesebb. Panorámás kilátás, elhalványuló utcazaj, exkluzív magánszféra.  De vajon az emeletek szintjével arányosan növekvő érték tendenciája a tetőtéri lakásokra is vonatkozik? Divat vagy megalkuvás? Az At Home Budapest Kft. utánajárt, milyen előnyökkel vagy éppen hátrányokkal járhat egy tetőtéri lakás.


Tetőtéri lakások kialakítására a legtöbb társas-és magánházban van lehetőség. Az utóbbi pár évben egyre többször találkozhatunk tetőtéri hozzáépítésekkel, hiszen nemcsak helytakarékos, de az alacsonyabb négyzetméterárak miatt rendkívül költség hatékony is. A különleges belső térhatás fantáziadús és egyedi otthon kialakítására ad lehetőséget, a ferde falak miatt ugyanis az egyedi bútorok beszerzése nemcsak praktikus de szemet gyönyörködtető látvány is. A felső szomszédok hiányának a magánszférát előtérbe helyezők örülhetnek leginkább, míg a kevésbé felhallatszódó utcazaj valószínűleg sokak hétköznapjait teszi kellemesebbé.
Azonban ha egy tetőtéri lakásba szeretnénk beköltözni, érdemes néhány dologban körültekintőnek lenni. Elengedhetetlen például a megfelelő szigetelés és a klímaberendezés, hiszek ezek hiányában egy olyan lakásba költözünk be, ami télen hideg, nyáron pedig elviselhetetlenül meleg. Vegyük figyelembe továbbá a tetőtéri lakások alapvető adottságait és az azzal járó nehézségeket, így például a ferde falakat és a berendezéshez szükséges egyedi bútorok beszerzését. Az ilyen jellegű bútorok ugyan gondoskodnak a rendkívül stílusos élettérről, az elkészíttetésük vagy megvásárlásuk viszont jóval költségesebb a készen vásárolható bútoroknál. 




A tetőtéri lakások igen népszerűek a fiatalok körében, de a romantikus életvitelt kedvelők is gyakran teszik le a voksukat az ilyen jellegű lakások mellett. Nem ajánljuk viszont azoknak, akik egy megszokott és átlagos otthont keresnek, hiszen a tetőtéri lakások egyik vonzereje, az exkluzív életérzés.




 










Lépjen velünk kapcsolatba és tekintse meg az At Home Budapest Kft. tetőtéri luxus lakásait!

Elérhetőségünk:
1122 Budapest Városmajor u. 33.
Tel: +36 1/240-2767, 06-20/262-7864
E-mail: info@athomebudapest.hu