2012. február 24., péntek

Venni vagy bérelni? - A választás két oldala

„Vegyek vagy béreljek?” Aki kapcsolatba került már az ingatlanpiaccal, óhatatlanul feltette már magának ezt a kérdést. Érvek és ellenérvek, vélemények és tények. A választás nem könnyű; döntéseink mögött számos tényező állhat.






Bérelni egyszerű és rugalmas megoldás, a vétel hosszútávon kifizetődő és biztonságot nyújt. Hogy melyik a jó irány, hosszútávon derül ki igazán. Habár egyértelműen jó döntés talán nincs, mindkét oldalnak megvan a maga pozitív oldala:

Ingatlan vásárlás
Sokan úgy gondolják, hogy a bérletre fizetett összeg pénzkidobás, hiszen a bérelt lakás sosem kerül a tulajdonunkba. Ezzel szemben a saját ingatlan örök érték, szükség esetén bármikor bérbeadhatjuk, vagy értékesíthetjük. A bérbeadáson akár nyerhetünk is, és az ingatlan továbbra is a tulajdonunk marad. Talán nem szükséges részletekbe bocsátkozni azt illetően, hogy egy saját lakás milyen kiváltságokkal jár. Annyi azonban biztos, hogy a biztonság érzése egyértelműen az egyik legjobb érv, ami az ingatlan vásárlás mellett szól.





Ingatlan bérlés
Egy ingatlant bérelni igen egyszerű és rugalmas megoldás. Nem kell tartani attól, hogy munkahelyünk, iskolánk vagy egyéb életkörülményeink megváltozásával lakóhelyünk miatt hátrányba kerülünk. Mi magunk választjuk meg a környéket és a feltételeket, hogy hol és milyen körülmények között szeretnénk lakni. Természetesen ezeknek az elképzeléseknek a pénztárcánk is szab némi határt, de manapság számos ingatlan közül lehet válogatni bármilyen kategóriában is keresgélünk.




Akár a bérlés, akár az eladás mellett dönt, kérje At Home Budapest Kft. segítségét bizalommal, hogy megtalálja álmai otthonát!

Elérhetőségünk:
1122 Budapest Városmajor u. 33.
Tel: +36 1/240-2767, 06-20/262-7864
E-mail: info@athomebudapest.hu