2012. január 19., csütörtök

Ingatlan felújítás – megéri?

Felújított vagy felújításra szoruló. Az ingatlanok e két fajtája általában megosztja a vásárlókat; egyesek ragaszkodnak a felújítandó ingatlanokhoz, hogy saját ízlésük szerint formálhassák azt, míg mások kifejezetten az igényesen felújított, modern berendezéssel ellátott ingatlanokat kedvelik. Előnye és hátránya mindkettőnek van, amikkel nem árt tisztában lenni, mielőtt eldöntjük mi lesz ingatlanunk sorsa.


Akár bérlésre, akár értékesítésre szánjunk ingatlanunkat, érdemes jól megfontolni, hogy felújítjuk-e vagy felújításra szoruló állapotban adjuk át. A felújított lakások sokszor álomszerűek, örömmel költöznénk be akár egy napra is. De vajon megéri azt az árat, amit ráfordítottunk a felújításra? Bizonyos esetekben igen. A kizárólag esztétikai céllal átalakított ingatlanok ritkán hozzák vissza a befektetett energiát, hiszen az ízlések változóak, nem tudhatjuk, hogy leendő lakónknak vagy vevőnknek mi is tetszik. Egy felújított konyhában vagy fürdőszobában például jóval kevesebb lehetőség rejlik, mint ott, ahol első látásra szükség van a renoválásra. Ilyenkor a vevő vagy bérlő számol a felújítási költségekkel, továbbá a felújítás után egészen biztosan olyan lesz a helység, amilyenre ő valójában vágyik.
A nyílászárók cseréje, a ház szigetelése valamint a fűtés korszerűsítése jó döntés lehet, így az ingatlan értékét úgy növelhetjük, hogy közben számos előnnyel ruházzuk fel. Ha a berendezés nem változik, ezekkel a változtatásokkal legalább nem lesz gondja a következő lakónak.
Aki a teljes körűen felújított ingatlant mellett adja le a voksát, mindenképpen számolnia kell a magasabb árral. Aki azonban úgy dönt, hogy inkább kifizeti a befektetett energiát, bátran vágjon bele, hiszen egy igazán korszerű és modern ingatlant tudhat magáénak amelyet a beköltözés után hosszú ideig gond nélkül évezhet.









Lépjen kapcsolatba az At Home Budapest Kft.-vel, hogy segítsünk az ingatlanja értékesítésében illetve bérbeadásában, vagy álmai otthonának megtalálásában.

Elérhetőségünk:
1122 Budapest Városmajor u. 33.
Tel: +36 124-02767, 06-20/262-7864
E-mail: info@athomebudapest.hu